Nyheter - Tips - Erbjudanden

Nyheter - Tips - Erbjudanden

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kaffecompagniet är en modern kaffe- och tehandel som har som målsättning att erbjuda det bästa inom kaffebönor, teblad, choklad och tillbehör.
Stort utbud av kaffekvarnar, espressomaskiner och tillbehör för hemmabaristan.

da Matteo

NyheterPosted by Kaffecompagniet Mon, March 15, 2010 23:00:47

Tinganga Kenya
Smakprofil: Fruktig, toner av grapefrukt, persika och svartvinbär med en söt eftersmak

Arabicatyp: BlueMountain, FrenchMission, K7, SL28, SL34

Tinganga Estate är en gård som ligger på nästan 2000 meters höjd i distriktet Kiambu i centrala Kenyas högländer. Gården är omgiven och till ganska stor del täckt av ursprungsskog och gräsmark, dels för att bevara mångfalden, och dels för att skapa mat, timmer och bränsle.
Kaffet är transparent och fruktig, och har en frisk syltig smak med toner av persika, grapefruk och svartvinbär.


Chelba natural Etiopien
Smakprofil: Söt, fyllig och överdrivet bärig

Arabicatyp: Blandat, odefinerat

Chelba är ett kooperativ som består av 490 odlare i regionen Yirgacheffe, som ligger i södra Etiopien. På en höjd av 1900 meter sammarbetar dom för att plocka kaffet som växer på en yta av 888 hektar.
Till skillnad från det mesta kaffet från Yirgacheffe så är inte det här kaffet tvättat utan i stället torkat, med fruktköttet kvar kring bären. Det är en omständlig metod, men det är det värt. Kaffet som skapas är fruktigt och söt och smakar mer bärkompott än kaffe.


Shoye Etiopien
Smakprofil: Krämig, söt, bergamott, len eftersmak

Arabicatyp: Blandat, odefinerat

Shoye är ett kooperativ som ligger 1884 meter över havet i regionen Dalle, som i sin tur är en subregion i regionen Sidama i södra Etiopien.
I Sidama har man odlat kaffe i många hundra år. Kaffet odlas inte på plantage utan i trädgårdar enligt traditionella, ekologiska metoder. Kaffet plockas för hand och sorteras innan det tvättas. Kaffet har en frisk smak av bergamott, krämig munkänsla och en söt, len eftersmak.


El Hato Colombia
Smakprofil:Klar, söt, blommig och balanserad med toner av äpple och färsk frukt

Arabicatyp: Caturra, Colombia

Juan Ramon Giraldo bor på sin gård El Hato tillsammans med sin son och hans familj. Juan Ramon har själv ärvt gården från sina föräldrar. Gården som är på 18 hektar ligger på 1600 meters höjd i ett ganska kuperat område, vilket gör det extra besvärlig att skörda kaffet.Skörden sker för hand, något som är viktigt för Juan Ramon för att få den kvalité han önskar.

(bilden ovan är från tidigare leverans)

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.