Nyheter - Tips - Erbjudanden

Nyheter - Tips - Erbjudanden

-----------------------------------------------------------------------------------------

Kaffecompagniet är en modern kaffe- och tehandel som har som målsättning att erbjuda det bästa inom kaffebönor, teblad, choklad och tillbehör.
Stort utbud av kaffekvarnar, espressomaskiner och tillbehör för hemmabaristan.

Bloggen flyttas...

NyheterPosted by Kaffecompagniet Tue, December 14, 2010 12:38:02


Hej alla!

Sedan vår webshop öppnades lägger vi allt krut på att där ge bästa service och hålla produktutbudet uppdaterat, så tiden räcker inte längre till att blogga här.

Följ oss gärna på facebook eller besök vår webshop som innehåller allt från stora espressomaskiner till kaffebönor och te + en och annan godbit i form av choklad/lakrits.

Sen får vi passa på att önska en god jul från oss här på Kaffecompagniet!

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post114

5 nya kaffen

NyheterPosted by Kaffecompagniet Wed, September 22, 2010 21:15:24

Härom dagen fick vi leverans av inte mindre än fem nya kaffen. Tre från Helsingborgsrosteriet Koppi samt två från Tullingebaserade Johan & Nyström:

Koppi
====

-Panama Elida Natural

Volcancito – Panama
Zalmari Estate – Costa Rica

En söt och fyllig espressoblandnig med nyanser av
mogna bär, nötter och choklad.


-Kenya Kirinyaga

Böntyp: SL 34, SL 28
Förädlingsmetod: Tvättat och torkat på nätbädd.
Altitud: Från 1650 m ö h
Skörd: april – juni

Doft av vinbär, körsbär och söt grapefrukt.
En delikat smak av krusbär, vinbär och grapefrukt. Ett fylligt
kaffe med fruktig och bärig syrlighet.


-Panama Finca Elida, Natural - Direct Trade

Böntyp: Catuai och andra lokala sorter
Förädlingsmetod: Torkat med fruktköttet kvar
Altitud: 1600 - 1900 möh
Skörd: Dec – mars

Doft av smultron, jordgubbar, viol och äpple.
Smak av jordgubbar, äpple och blåbär. Ett sött, fylligt kaffe med sammetslen munkänsla och lång eftersmak.


Johan & Nyström
============

-Panama Esmeralda Geisha

Gården Esmeralda blev världsberömt i hela specialkaffevärlden sedan de vunnit tävlingen "Best of Panama" fem år i rad. 2007 kostade råkaffet i auktionen över 2000 kronor kilot. Kaffet har en arom som lovar himmelriket, doft av färska citronskal och nyplockad grapefrukt. Ren och superdelikat smak av söt lätt citrus och en oöverträffad balans. Missa det inte.

Kaffet är plockat i April 2010. Området där plockningen skett på farmen heter Mario, samma område som gett oss vinnarkaffet från denna farm fem år i rad.

-Panama Carleida Geisha

Finca Carleida är granngården till den världsberömda Hacienda Esmeralda och deras Geisha har vunnit fina priser i Best of Panama flera år i rad.

Gården var den första i Panama att plantera Geisha träd på 1960-talet och drivs idag utav den entusiastiske Miguel Jimenez.

Belägen precis framför vulkanen Barú, på 1560 meters höjd, har gården således perfekta förhållanden för denna svårodlade varietet.

I doften hittar vi tydliga toner av jasmin- och apelsinblommor. Smaken bjuder på inslag av vanilj, honung, eukalyptus och fin citrus, som av mandarin

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post113

Teservering?

NyheterPosted by Kaffecompagniet Mon, August 30, 2010 22:13:12

Att bli listad som Stockholms 4:e bästa te-servering, i innerstadstidningarna Vi i Vasastan, Vårt Kungsholmen etc, känns smått overkligt. Vi älskar ju te, vi pratar mer än gärna om te, vi till och med serverar te i takeawaymugg...men någon tvättäkta teservering borde vi väl inte kunna listas som?

Tack för de fina orden...sådant värmer så här på höstkanten!

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post112

Reklaminspelning

NyheterPosted by Kaffecompagniet Sat, August 07, 2010 14:48:49

För ett par veckor sedan hade vi besök av ett filmteam från London som var här för att spela in en reklamfilm för hushållspapper....10 gubbar och ännu fler lampor mysträngdes här i butiken...bilder finns här!

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post111

Coffee Collective

NyheterPosted by Kaffecompagniet Fri, June 11, 2010 11:40:50

Tre nya kaffen från Danmarks bästa rosteri, Coffee Collective, anlände sent igår eftermiddag:

-Coffee Collective Espresso
-Kenya Kieni
-Guatemala Finca Hermosa

Velbekomme!

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post110

Kenya Kangunu

NyheterPosted by Kaffecompagniet Wed, June 09, 2010 14:08:33

En riktigt bra Kenya från kooperativet Kangunu i Nyeri-regionen. Den lovar i karaktären kristallklar fruktsyra och massor av pigga aromer av grön citrus & svarta vinbär. Vi har ljusrostat kaffet så att syran bokstavligen hoppar i munnen. Ett kaffe för dig som - precis som vi - tycker om juiciga, klara och eleganta kaffen.

Kaffe från Nyeri - där kooperativet ligger - har ofta en klarare citrus än kaffe från gårdar närmare Nairobi. Den strama syran är tydlig när kaffet är riktigt hett men svalnar med en sådan elegans att koppen till sist vid ljummen smakar ren juice.

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post109

Mahlkönig Vario Home

NyheterPosted by Kaffecompagniet Mon, May 17, 2010 13:34:15


Mahlkönig Vario Home är en riktigt trevlig kvarn som bjuder på en hel del finesser till ett i klassen överlägset pris. Vi har avvaktat justering av de elektronikproblem som första versionen hade, och nu när andra batchen kommit har vi den äntligen på lager.

Funktionsmässigt bjuder den på finesser som:

-Inställning via skjutreglage. Detta är en innovation som inte funnits tidigare, och som gör inställning av malningsgrad både snabb och överskådlig.
-Digital timer som ger exakt samma dos varje gång
-Förinställda doser för brygg/espresso/presskanna
-Espresso mals på ca 10 sekunder
-Två kassetter: Den ena är för espressomalning för malning direkt ner i handtaget (du kan tom släppa handtaget när det väl sitter i kvarnen), och den andra samlar kaffet i en behållare och rekommenderas för övriga bryggmetoder.
-Mörktonad bönbehållare som minskar ljusets negativa inverkan på kaffebönorna.
-Kompakt format

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post108

Nytt från Koppi

NyheterPosted by Kaffecompagniet Tue, April 27, 2010 14:10:59

Tre nya kaffen från Koppi rosteri i Helsingborg:


Finca Elida, Natural - Direct Trade!
Boquete, Panama

Böntyp: Catuai och andra lokala sorter
Förädlingsmetod: Torkat med fruktköttet kvar
Altitud: 1600 - 1900 möh
Skörd: Dec – mars

Doft av smultron, jordgubbar, viol och äpple.
Smak av jordgubbar, äpple och blåbär. Ett sött, fylligt kaffe med sammetslen munkänsla och lång eftersmak.


Guji Natural
Sidamo, Etiopien

Bärtyp: olika lokala sorter
Förädlingsmetod: Torkat med fruktköttet kvar
Altitud: 1600-2000 m ö h
Skörd: Dec – mars

Doft av ananas, citrus, fläder och jasmin te.

Ett sött och saftigt kaffe med smak av honungsmelon,
te, blommor och ananas. Lång krämig eftersmak.


Giant Steps Espressoblend
South Minas Gerail, Brasilien

Innehåller bönorna:

-Finca Volcancito lot #49
-Fazenda Saquarema - Eko

En söt och fyllig espressoblandning med nyanser av choklad, mandelmassa och torkad frukt.

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post107

Kopi Luwak

NyheterPosted by Kaffecompagniet Tue, March 30, 2010 11:29:00

Kopi Luwak är förmodligen det mest mytomspunna kaffet genom tiderna. Det finns ett begränsat antal påsar, varav vi fått tag på några. Så här skriver Johan & Nyström som hämtat hem och rostat kaffet:

Det mest efterfrågade kaffet under de nästan sex år vi har rostat kaffe är utan tvekan bönorna som passerar igenom en indonesisk sibetkatts matsmältningssystem: Kopi Luwak. Vi höll emot länge, men när Johan E var på Sumatra i november 2009 så stötte han ihop med den legendariska kaffeätande sibetkatten Luwak. Omsorgen för att producera detta kaffebajsande djurs kaffe var smått rörande, och han köpte hem 20 stycken 1-kilospåsar med råkaffe. Det är dessa vi nu rostar och säljer så länge det lilla lagret räcker...

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post106

Nuova Point

NyheterPosted by Kaffecompagniet Thu, March 25, 2010 16:59:07

Nya espressokoppar från Nuova Point, bl.a. den efterlängtade espressokoppen Sorrento (bilden ovan).

- Sorrento Espresso
- Palermo Espresso
- Genova Cappuccino
- Amalfi Cappuccino

59 kr för espresso- och 75 för cappuccinokopparna.

  • Comments(1)//hos.kaffecompagniet.se/#post105

da Matteo

NyheterPosted by Kaffecompagniet Mon, March 15, 2010 23:00:47

Tinganga Kenya
Smakprofil: Fruktig, toner av grapefrukt, persika och svartvinbär med en söt eftersmak

Arabicatyp: BlueMountain, FrenchMission, K7, SL28, SL34

Tinganga Estate är en gård som ligger på nästan 2000 meters höjd i distriktet Kiambu i centrala Kenyas högländer. Gården är omgiven och till ganska stor del täckt av ursprungsskog och gräsmark, dels för att bevara mångfalden, och dels för att skapa mat, timmer och bränsle.
Kaffet är transparent och fruktig, och har en frisk syltig smak med toner av persika, grapefruk och svartvinbär.


Chelba natural Etiopien
Smakprofil: Söt, fyllig och överdrivet bärig

Arabicatyp: Blandat, odefinerat

Chelba är ett kooperativ som består av 490 odlare i regionen Yirgacheffe, som ligger i södra Etiopien. På en höjd av 1900 meter sammarbetar dom för att plocka kaffet som växer på en yta av 888 hektar.
Till skillnad från det mesta kaffet från Yirgacheffe så är inte det här kaffet tvättat utan i stället torkat, med fruktköttet kvar kring bären. Det är en omständlig metod, men det är det värt. Kaffet som skapas är fruktigt och söt och smakar mer bärkompott än kaffe.


Shoye Etiopien
Smakprofil: Krämig, söt, bergamott, len eftersmak

Arabicatyp: Blandat, odefinerat

Shoye är ett kooperativ som ligger 1884 meter över havet i regionen Dalle, som i sin tur är en subregion i regionen Sidama i södra Etiopien.
I Sidama har man odlat kaffe i många hundra år. Kaffet odlas inte på plantage utan i trädgårdar enligt traditionella, ekologiska metoder. Kaffet plockas för hand och sorteras innan det tvättas. Kaffet har en frisk smak av bergamott, krämig munkänsla och en söt, len eftersmak.


El Hato Colombia
Smakprofil:Klar, söt, blommig och balanserad med toner av äpple och färsk frukt

Arabicatyp: Caturra, Colombia

Juan Ramon Giraldo bor på sin gård El Hato tillsammans med sin son och hans familj. Juan Ramon har själv ärvt gården från sina föräldrar. Gården som är på 18 hektar ligger på 1600 meters höjd i ett ganska kuperat område, vilket gör det extra besvärlig att skörda kaffet.Skörden sker för hand, något som är viktigt för Juan Ramon för att få den kvalité han önskar.

(bilden ovan är från tidigare leverans)

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post104

Barista Cup 2010 - Sthlm

NyheterPosted by Kaffecompagniet Thu, February 18, 2010 14:48:03

Så var stockholmsuttagningen av Barista Cup 2010 genomförd, och av enhällig domarjury utsågs Rebecka Thurfjell (ovan) som vinnare. Stort grattis! Alla deltagare gjorde bra ifrån sig och det var en ynnest att få smaka all underbara espresso, cappuccino och signaturdrinkar. Nu håller vi tummarna att poängen för de närmast Rebecka räcker till för avancemang till semifinalen som går av stapeln på Gastro Nord i april.

Tack till Christoffer Lewak för bilderna, fler finns på hans blogg 42beans

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post103

TV-Inspelning

NyheterPosted by Kaffecompagniet Thu, February 11, 2010 10:57:37

I veckan hade vi besök av ett TV-team från Mastiff som gör ett nytt matlagninsprogram - "I Pluras Kök". I varje avsnitt besöker de ett smultronställe för inköp av råvaror till middagen, och när det kom till kaffe föll valet på oss. Vi pratade om skillnader mellan olika typer av kaffe och hann även aeropressa lite kaffe som provades. En trevlig stund helt enkelt!

  • Comments(3)//hos.kaffecompagniet.se/#post102

Rancilio Silvia

NyheterPosted by Kaffecompagniet Wed, January 20, 2010 16:54:11

Efter en ovanligt lång leveranstid har vi nu åter Rancilio Silvia i lager. Som tidigare kostar den 4995:- vilket gör den till en av marknadens mest prisvärda hemmamaskiner.

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post101

Idido Misty Valley

NyheterPosted by Kaffecompagniet Thu, January 14, 2010 13:01:17

Årets skörd av Idido Misty Valley har landat. Förra skörden var mycket uppskattad när den kom och än mer saknad när den tog slut.

Så här skriver rosteriet själva:

2009 års stora sensation är tillbaka. I den lilla dalgången kring staden Idido processas de fruktigaste och mest aromatiska kaffen man kan tänka sig. Lika mycket fruktjuice i smaken som klassiskt kaffe. Vi har lyckats komma över några säckar som är väldigt bra. I smaker ar den stora tropiska aromer, svag citrus och mycket jäst frukt. Passar utmärkt som bistro men även som espresso kommer varma söta citrusfrukter fram. Säljs under en väldigt begränsad tid

  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post100

Extra öppet fram till jul

NyheterPosted by Kaffecompagniet Sun, December 20, 2009 14:46:41

Öppettider
========
-Söndagsöppet nu på söndag mellan 11:00-15:00
-Extra öppet till 19:00 vardagar fram till 23/12
-Stängt över jul och nyår (24/12 - 6/1) - Vi öppnar åter torsdagen 7/1.


Presentkort
=========
Presentkort är en fin julklapp som aldrig blir fel. Minsta belopp 300 kr.


Erbjudanden
==========
Espressopaket (se bifogad fil) - 5795:- (ordpris 7719:-)
Presskannepaket (se bifogad fil) - 1777:- (ordpris 2195:-)
Bodumkampanj - Riktigt bra priser på Presskannor, Mjölkskummare, Glas, Vacuumbryggare mm



Missa inte heller våra goda julteér och julkaffe mumma med smak av kardemumma, kanel och ett aning apelsin.


  • Comments(0)//hos.kaffecompagniet.se/#post99
Next »